شیر پروانه ای لاگ (دور سوراخ )
فروش و قیمت انواع شیر پروانه ای لاگ در متریالهای استیل ,فولاد ,چدنی و فولادهای آلیاژی
در صنایع بزرگ، مانند صنایع نفت و گاز، نیروگاهی، پتروشیمی و… غالباً با جریانات بزرگی از انواع سیالات مواجه هستیم. برای این جریانات بزرگ باید از سیستم های پایپینگ با سایز های بزرگ استفاده شود. دلیل لوله های بزرگ در خطوط انتقال سیالات، تامین اینگونه از شرایط است؛ اما هر جریانی از سیالی در هر اندازه ای که باشد باید به نوعی تحت کنترل قرار گیرد. در سایز های کوچک می توان با در دست داشتن طیف گسترده ای از انواع شیر های صنعتی، عملیات های کنترل سیالات را به انجام رسانید؛ اما در سایز های بزرگ دیگر نمی توان از هر نوع شیری استفاده کرد. یکی از بهترین شیر ها در کنترل جریانات بزرگ از سیالات در لوله های بزرگ، شیر پروانه ای است. در این بین شیر پروانه ای لاگ را در نگاهی تخصصی تر مورد تحلیل قرار خواهیم داد.
شیر پروانه ای چگونه کار می کند؟
شیر پروانه ای لاگ از نمونه های کارآمد در این سبک از انواع شیر های صنعتی است. سبکی که با هدف کنترل سیالات در دبی های بالا طراحی شده است. نام پروانه ای که معادل فارسی شده Butterfly Valve است، از شکل و شمایل دیسک داخل شیر می آید. دیسک کنترل جریان در داخل شیر که یک صفحه مدور گردان است، شباهت هایی به پروانه دارد. از این رو است که نام شیر پروانه ای را برای آن انتخاب کرده اند.در کارکرد شیر پروانه ای می توانید شاهد یک دیسک گردان باشید که حول محوری چرخش های ۹۰ درجه ایجاد می کند و در این گردش های ۹۰ درجه است که می تواند مسیر عبور سیال های دبی بالا را در لوله های بزرگ تحت کنترل داشته باشد. شیر پروانه ای، مطلوب برای سایز های بزرگ در صنایع گوناگون است. یک شیر با سرعت عملکرد بالا است. چرا که تنها با یک گردش ۹۰ درجه ای می تواند مسیر عبور سیال را کاملاً باز و یا بسته نماید. در سایز های بزرگ که قطر دیسک گردان شیر پروانه ای تا اندازه ای بزرگ می شود که دیگر نمی توان همراه با قدرت های انسانی آنها را به گردش درآورد، استفاده از سیستم های موتور گیربکسی در طراحی شیر ها معمول هستند. به این ترتیب که همراه با کارکرد یک الکتروگیربکس کوچک و نصب شده بر بدنه شیر، عملیات گردش دیسک شیر پروانه ای به انجام می رسد. شیر های پروانه ای در انواع فلنچی، ویفری، جوش و لاگ طراحی و تولید می شوند که در این بین شیر پروانه ای لاگ موضوع نهایی این مقاله است.
شیر پروانه ای لاگ چگونه شیری است؟
شیر پروانه ای لاگ شباهت های فاحشی با انواع شیر پروانه ای ویفری دارد؛ اما در عمل و مشخصه های فنی تفاوت های فاحشی میان این دو مدل دیده می شود. در طراحی بدنه شیر پروانه ای لاگ، سوراخ هایی تعریف شده است که این سوراخ ها مطابق استاندارد هایی در همراهی با بدنه شیر پروانه ای لاگ می توانند این شیر را در اتصال انواع فلنچ ها در آورند.
وجه مشخصه شیر پروانه ای لاگ شکل آن است که چیزی شبیه به یک چرخ دنده بزرگ به نظر می آید. در واقع در طراحی شیر پروانه ای لاگ به جای آنکه ایده طرح یک فلنچ را به جهت اتصال داشته باشند، سعی بر آن شده تا تنها نقاط اتصال را در حاشیه شیر پروانه ای لاگ در نظر بگیرند. این اتصالات برآمده در اطراف بدنه شیر را لاگ می گویند. این لاگ ها محل اتصال پیچ های خط لوله و بدنه شیر پروانه ای لاگ می باشند.
شیر پروانه ای لاگ به نسبت انواع ویفری از اتصالات بهتری برخوردار است. در نتیجه می تواند آب بندی بهتر و تحمل فشار های بالاتری را حاصل کند. عمده استفاده از شیر پروانه ای لاگ در انتقال آب و فاضلاب است. البته این دسته از شیر های صنعتی به طور وسیع در سطح صنایع پتروشیمی و نفت و گاز نیز مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از مشخصه های بارز در کارکرد شیر های پروانه ای توانایی تطبیق آنها با طیف گسترده ای از سیالات گازی تا مایع است. از طرفی این شیر ها از مکانیزم های بسیار ساده و قابل درکی به جهت کنترل سیال استفاده می کنند. مکانیزم هایی که در زمان خرابی های شیر نیز به راحتی قابل به تعمیر و یا تعویض هستند.