جوش لوله پلی اتیلن و انواع برای ارتباط آنها | اصفهان پلاست
در مقالات گذشته توضیحات مفصلی راجع به انواع لوله پلی اتیلن و قیمت آن در اصفهان پلاست ارایه شد. پیرو سوالات متعدد شما عزیزان از طریقه بستن رابط این لولهها، در مقاله امروز به نحوه بستن رابط لوله پلی اتیلن خواهیم پرداخت. جهت مشاهده و دریافت لیست قیمت لوله و اتصالات پلی اتیلن اصفهان پلاست با کارشناسان ما در تماس باشید.
تاریخچه لوله پلی اتیلن
لولههای پلاستیکی تحت فشار تقریبا از ۷۰ سال قبل در انواع صنایع اروپا و ایالات متحده و نهایتا در کل دنیا مورد استفاده قرار گرفته است. کاربردهای لوله پلی اتیلنی برای جابه جایی آب و سیالات شیمیایی، سیالات خنک کننده یا گرم کننده، قطعات مختلف مصرفی در صنعت خودروسازی، استفاده جهت پوشش محافظ و عایق کابل برق و فیبر نوری مصارف گوناگون داشته است.
با استفاده از لولههای HDPE، لوله کشیهای آسان و مناسبی در صنایع مختلف نظیر معادن، کشاورزی، صنعتی، کانال کشی انجام شده است. لوله تحت فشار در حالات مختلف روی زمین، شناور، زیر دریایی، دفنی و … مورد استفاده قرار میگیرد. پلی اتیلن پلیمری از اتمهای کربن و هیدروژن تشکیل شده و دارای پیوند مولکولی قوی میباشد که در عین خشک بودن، انعطاف بالایی هم دارد. این ماده با چگالی بالا که با حروف اختصاری HDPE در بازار شناخته میشود را میتوانید در تولید لوله آبیاری استفاده نمایید. مواد پلی اتیلنی که برای تولید این لوله مورد مصرف است با سایر انواع این ماده که جهت تولید دیگر محصولات پلی اتیلنی مورد استفاده قرار میگیرد فرق دارد.
محل اتصال لوله پلی اتیلن
محل اتصالات جوش لب به لب
نوعی از محل اتصال که از راه گرم کردن سطح صاف شده لولهها و یا اتصالات ایجاد میگردد.
محل اتصالات مکانیکی
از مونتاژ دو لوله پلی اتیلن و یا با اجزا دیگر سامانه لولهگذاری ایجاد میشود.
محل اتصال الکتروفیوژنی
گرمای تولید شده از اثر ژول در المنت گرمکن جاسازی شده، منجر به ذوب شدن مواد مجاور در محل اتصال این لوله شده و بدین وسیله سطوح به هم جوش میخورند.
محل اتصالات جوش کمربند
این اتصال به طریق سطح منحنی شکل کمربندی و سطوح بیرونی یک لوله با کمک یک گرمکن و رسیدن آمیزه لوله پلی اتیلن به دمای مناسب برای جوش خوردن ایجاد میگردد.
چند روش اتصالدهی لولهها
اتصال پلی اتیلنی توسط جوش گرمایی و یا اتصال مکانیکی
از آنجا که پلی اتیلن مادهای گرما نرم است، لوله و اتصالات پلی اتیلنی را میتوان با اعمال گرما و فشار (همزمان) تولید کرد. جالب است بدانید که با کمک فرآیندهای جوش گرمایی در دمایی فراتر از نقطه ذوب سطوح در تماس، میتوان لولههای پلی اتیلن را دائمیبه هم جوش داد.
کاربر انواع متنوع و بسیاری از اتصالات را میتواند انتخاب کند. هر یک از اتصالات رابط در شرایط اتصالات خاصی که کاربر با آن روبرو است، مزایا و معایبی را دارد. در مورد اتصال دهی لولههای پلی اتیلنی به هم باید دقت نمود. اولا لوله و اتصالات طبق استاندارد تولید شده باشند. ثانیا از تجهیزات استاندارد جهت اتصال دهی استفاده شود. تجهیزاتی که در اجرای فرآیند اتصال جوش گرمایی استفاده میشوند، باید مخصوص کار با لوله مدنظر و دستورالعمل جوش آن، طراحی شده باشند. از همه مهمتر اینکه نحوه اجرای لوله و اتصالات پلی اتیلن باید مطابق با استانداردهای جوش اجرا گردد. تمامیمراحل اجرایی نصب لولهها هم باید توسط کارشناسان و پیمانکاران نظارت گردد.
جوش گرمایی یا جوش الکتروفیوژن لوله پلی اتیلن به سه طریق جوشهای لب به لب، زینی و سوکتی انجام میشود. در کلیه روشهای جوشی لوله، دو سر لوله در معرض حرارت مشخصی قرار میگیرند و نهایتا جریان مواد مذاب در ناحیه جوش با هم مخلوط و جوش میخورند. جوشکاری درست و اصولی سبب میشود تا محل اتصال هیچگونه نشتی نداشته باشد.
جوش لب به لب (BUTT WELD)
اتصال لولههای پلی اتیلن به شیوه جوش لب به لب، اتصال حرارتی هم نامیده میشوند. در آن دو سر لوله قبل از اتصال همزمان حرارتی در حدود ۲۱۰ درجه سانتیگراد داده میشوند. در مرحله حرارت دهی و خنک کردن باید پارامتر زمان و فشار مکانیکی وارد شده بر لوله پلی اتیلن رعایت گردد. اتصال به شیوه جوش لب به لب برای لولههای پلی اتیلن با قطر خارجی برابر و ضخامت دیواره مشابه کاربرد دارد. به علت تلرانسهایی در ضخامت دیواره لولههای اسپیرال که بر طبق قطر داخلی تولید میشوند، احتمال دارد که مشکلاتی در هم تراز نمودن به این روش جوش، بوجود بیاید.
جوش الکتروفیوژن
جوش الکتروفیوژن نوعی روش جوشکاری لوله و اتصالات پلی اتیلن است. جوش الکتروفیوژن با روش جوشکاری ذوبی حرارتی فرق دارد. تفاوت اصلی آن هم در نحوه گرم کردن محل اتصال میباشد. در جوشکاری ذوبی حرارتی از ابزار حرارتی جهت گرم کردن محل اتصالات استفاده میشود. ولی در جوش الکتروفیوژن حرارت به صورت داخلی و با جریان الکتریکی ایجاد میگردد . جریان الکتریکی از راه دستگاه جوشکاری الکتروفیوژن و توسط جعبه کنترل آن به دو انتهای اتصال منتقل میگردد. مانند روش جوشکاری ذوبی حرارتی ،انواع اتصالات زینی و سوکتی در روش الکتروفیوژن کاربرد دارد. در یک لوله پلی اتیلن استحکام جوش الکتروفیوژن بیشتر از جوش ذوبی خواهد بود.
در اتصالات الکتروفیوژن از جریان برق برای تولید حرارت استفاده میگردد. به این دلیل این روش ایمنی بسیار بالا دارد. همچنین تنها نوع اتصال مورد تایید استاندارد igsبرای خطوط انتقال گاز میباشد.
جوش اکستروژن
این روش عموما جهت انجام اتصالات لولههای پلی اتیلن با سایز بزرگتر از ۸۰۰ میلیمتر، اتصال لولههای پلی اتیلن به آدمرو و نیز ساخت اتصالات دستساز مورد استفاده قرار میگیرد. نخست لبههای دو لایه یا لولههای پلی اتیلن و اتصال با کمک سشوار حرارت میبینند. بعد توسط دستگاه اکسترودر دستی مواد مذاب پلیاتیلن در بین دو لبه تزریق میگردد. قطعا در این روش مهارت و دقت جوشکار بسیار حائز اهمیت است. باید دانست با اینکه جوش اکسترودر بهترین روش اتصال لولههای پلی اتیلن از لحاظ آببندی و مقاومت مکانیکی است. اما نسبت به دیگر شیوهها زمانبرتر است. همچنین قابل اجرا در قطرهای کوچک لوله پلی اتیلن نخواهد بود.
اتصالات رزوه ای
این نوع اتصالات در لولههای کوچک با قطر بین یک هشتم تا ۲ اینچ استفاده میگردد. رزوه لوله و اتصالات بر اساس استانداردASMEB1.20.1-1983 با نام “رزوه لوله، کاربرد عام ،اینچ”ساخته میشود. از آنجایی که اتصالات رزوه ای با ماشین و یا با دست ایجاد میشود، باید توصیههای تولیدکننده را با دقت دنبال کرد.
طریق نصب لوله تک جداره پلی اتیلن چگونه است؟
برای نصب لوله تک جداره، در مرحله اولیه باید طبق روش نصب دلخواه، لولهها را برش بدهید فقط دقت شود که لولهها شکسته نشود. برای برش لوله از اره آهنبر استفاده شود و به این نکته توجه کنید که هیچگاه از اره نجاری استفاده نکنید. از ابزار مخصوص برش لوله پلاستیکی جهت برش لوله پلی اتیلن با قطر بزرگ استفاده گردد.
- دقت داشته باشید تا گیره نگهدارنده لوله، زمان برش سفت و محکم بسته نشود در غیر اینصورت سبب ترک خوردگی در دیواره لوله پلی اتیلن در جایگاه نصب گیره میشود. در مرحله پایان برش، جهت یک دست شدن، میتوان لبه ی لوله را سمباده کشید و در نهایت توسط پارچه تمیز، لوله را باید تمیز کرد.
شرکت اصفهان پلاست نماینده رسمیفروش محصولات پلی اتیلن، با سابقه ای درخشان در زمینه تولید و پخش انواع لوله و اتصالات پلی اتیلن تک جداره و دو جداره و … فعالیت مینماید و در خدمت شما عزیزان میباشد. شرکت اصفهان پلاست بهترین محصولات پلی اتیلن را با بالاترین کیفیت به مشتریانش ارائه مینماید. کافیست با شمارههای زیر تماس حاصل نمایید.
راههای ارتباطی ما:
۰۹۱۲۱۲۲۶۶۵۰
۰۹۱۲۴۳۳۱۷۲۹
۰۲۱۶۶۱۴۱۰۰۰